Καιρός-Χριστούγεννα

 

Από οτι φαίνεται από το Σαββατοκύριακο και έπειτα ο καιρός δείχνει να ομαλοποιείται και έτσι δεν φαίνεται να έχουμε κάποια σοβαρή αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες κάτι που σημαίνει οτι θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια για αρκετές ημέρες ,η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει μέσα στην ημέρα αλλά τις βραδινές και πρωινές ώρες θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Τουλάχιστον μέχρι και τις 20 του μήνα δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο για την χώρα μας από πλευράς αλλαγής του καιρού ενώ τα στοιχεία δείχνουν οτι ίσως και μέχρι το τέλος του μήνα να μην έχουμε κάποια αλλαγή του καιρού.

Σε μια περίοδο αρκετά κρίσιμη για τον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα φαίνεται πως δεν θα έχουμε χιονοπτώσεις για να ανοίξουν τα χιονοδρομικά,ενώ θα έχουμε γενικά ηπιες συνθήκες με ηλιοφάνεια και καλοκαιρία.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μπάινουμε σε περίοδο με βελτιωμένο καιρό τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα με πιθανότητα για μικρομεταβολές στην θερμοκρασία στην ανατολική και νότια χώρα αλλα και κάποια φαινόμενα στο Αιγαίο και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Η κυκλοφορία και διάταξη των συστημάτων ευνοεί την επικρπάτηση βορείων ανέμων στην χώρα μας ενώ στο τελευταίο δεκαήμερο είναι όλα ανοιχτά για πρόσκαιρή επιστροφή των νοτιάδων που ίσως σηματοδοτήσει και κάποιες βροχές.

 

Όσον αφορά τις γιορτές(Χριστούγεννα) μάλλον θα συνεχίσει το σκηνικό των τελευταίων χρόνων που μας έχει συνηθίσει ο καιρός δηλαδή ,ήπιες γενικά συνθήκες,θερμοκρασίες πάνω από τις κλιματικές τιμές και ηλιοφάνεια με καλές καιρικές συνθήκές.

Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι δραματικά στην εξέλιξη του καιρού θα ανανεώσουμε το άρθρο με οτι άλλο προκύψει.