Μυρωδιά χειμώνα την Δευτέρα-Μεταβολή "express"-Δείτε που θα χιονίσει

Ο επερχόμενος χιονιάς κατέληξε για ακόμα μια φορά στην Τουρκια και έτσι όπως όλα δείχνουν από αύριο Κυριακή μικρό κομμάτι αυτού του αυλώνα θα επηρεάσει πρόσκαιρα την ανατολική βορειοανατολική χώρα.


 

Έτσι αύριο οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδα και κυρίως της Ηπείρου-Μακεδονίας αλλά και της Θράκης θα δουν τις νεφώσεις να αυξάνονται και τον καιρό να κρυώνει απότομα. Αυτή η συννεφιά δεν θα είναι ικανή να δώσει πολλά πράγματα καθώς το ψυχρό μέτωπο κατερχομενο από τα Βαλκάνια θα μεταφέρει κυρίως ξηρές ψυχρές αέριες μάζες. Ωστόσο είναι πιθανό να αφήσει νιφάδες ή παροδικές ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις σε αυτές τις περιοχές.

Μέχρι αργά το απόγευμα-βράδυ το ξηρό μέτωπο που θα περάσει οριακά από την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα δώσει κάποια συννεφιά και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα-Εύβοια που είναι πιθανό να αφήσει παροδικές ασθενείς κατά βάση βροχές μέχρι και την βόρεια βορειοανατολική Πελοπόννησο .

Το κύριο χαρκατηριστικό της αλλαγής θα είναι οι ενισχυμένοι παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο το ψυχρό αυτό μέτωπο δείχνει να είναι πιο ενεργό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα καθώς και στην Κρήτη δίνοντας κάποιες βροχές -σποραδικές καταιγίδες και μέχρι την Δευτέρα κάποιες χιονοπτώσεις στα βουνά της Κρήτης.

Την Δευτέρα νωρίς το πρωί δνε αποκλείεται να έχουμε ασθενείς πρόσκαιρες παροδικές βροχές στις Σποράδες στην κεντρική και νότια Εύβοια μέχρι και την Βόρεια βορειοανατολική Αττική,τις Κυκλάδες,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες.

 

Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Δίρφη,την Πάρνηθα και πιθανώς την Πεντέλη. Φαινόμενα γενικά άνευ σημασίας που ήδη από το πρωί προς το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουνε εξασθενήσει και θα έχει βγει ήλιος.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη παγετός στα κεντρικά και βόρεια .