Έρχεται Κακοκαιρία -Βροχές και καταιγίδες την νέα εβδομάδα

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη και μετά και από τα δυτικά βορειοδυτικά με βροχές καταιγίδες και ενίσχυση των νοτιάδων στα πελάγη.
 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ενώ αυτές οι βροχές φαίνεται να επηρεάζουν και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τουλάχιστον μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
 

Ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για να δούμε σε ποιες περιοχές θα εστιάσει περισσότερο η κακοκαιρία δηλαδή που θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά:

Όπως βλέπετε και στους χάρτες παρακάτω αιτία για αυτήν την αλλαγή θα είναι τα απομεινάρια του τυφώνα "Gonzalo" τα οποία θα δημιουργήσουν "ρίγμα" στις ισουψείς καμπύλες στην κεντρική Ευρώπη-βόρεια Ιταλία και με την παράλληλη κίνηση του βορειοανατολικά κομμάτι του αυλώνα θα δημιουργήσει βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία συνοδεία ψυχρής λίμνης στα 500hpa το οποίο θα αποκοπεί και θα μείνει στάσιμο για λίγες μέρες στην Ιταλία επηρεάζονται και την χώρα μας με αρκετές βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

 

 

Το αποκομμένο χαμηλό σιγά σιγά θα κινηθεί εξασθενούμενο ανατολικά προς την Ελλάδα επηρεάζοντες και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ανιτκυκλώνας βορειοανατολικά της Ελλάδας,στην Ρωσία ο λεγόμενος "Σιβηρικός αντικυκλώνας" ο οποίος θα εμποδίσει την γρήγορη κίνηση του χαμηλού ανατολικά.

 

Νεότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες για την ακριβή εξέλιξη του καιρού