Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία αύριο Τετάρτη

Πρωινές ώρες : 
Με μουντό καιρό και πυκνή συννεφιά θα ξεκινήσει ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας και συγκεκριμένα από το ύψος της κεντρικής&ανατολικής Μακεδονίας&Χαλκιδικής,στην Πέλλα-Πιερία-Ημαθία,στην ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες-βορειοανατολική Στερεά-Eύβοια όπου θα εκδηλώνονται βροχές . Μουντός θα είναι το πρωί ο καιρός με συννεφιά και ασθενείς βροχές και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο(Κορινθία-Αρκαδία-Αργολίδα).
 
Σποραδικές καταιγίδες πολύ νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου (όλα τα Επτάνησα).Άστατος ο καιρός το πρωί και στην Κρήτη με συννεφιά και διάσπαρτες βροχές .
 
Το πρωί καλύτερος θα είναι ο καιρός στην Αττική ,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα ,την Θράκη αλλά και την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία,την δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.
 
 
Μεσημέρι-Απόγευμα:
 
Καλύτερος θα είναι ο καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα,την Εύβοια,την ανατολική Θεσσαλία καθώς και τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα-νησιά ανατολικού Αιγαίου.
 
Άστατος θα είναι ο καιρός όμως με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και αργά το απόγευμα στην δυτική Πελοπόννησο(νομοί Ηλείας-Μεσσηνίας-Αρκαδίας(μόνο Γορτυνία) πιθανώς και Αχαίας. Το ίδιο σκηνικό και στην δυτική&κεντρική Στερεά Ελλάδα(νομοί Ευρυτανίας-Αιτωλοακαρνανίας). Τέλος κάποιες μπόρες-καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Ήπειρο αλλά και στα νησιά του Ιονίου(κυρίως Επτάνησα) από τις καταιγίδες που επηρεάσουν την δυτική ηπειρωτική χώρα. Τοπικές μπόρες στα ορεινά της Κρήτης επίσης το μεσημέρι και το απόγευμα καθώς και στην κεντρική&ανατολική Μακεδονία που γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν.
 
Αττική-Θεσσαλονίκη:
 
Καλός θα είναι ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια βορειοδυτικά-βορειοανατολικά τμήματα του νομού μόνο τις πρωινές ώρες. Μέχρι και το τέλος της ημέρας θα κυριαρχήσει ο ήλιος.
 
Μουντός με συννεφιά θα ξεκινήσει ο καιρός στην Θεσσαλονίκη και πιθανές ασθενείς βροχές ή ψιλόβροχο ,γρήγορα μέσα στην ημέρα ο καιρός θα σπάσει,θα βγει ήλιος αλλά θα καταστεί άστατος μέχρι αργά το απόγευμα και πάλι με μπόρες-σποραδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά και πιθανώς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Οι άνεμοι στην Ελλάδα και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. 
 
Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν την Τετάρτη :