Χειμωνιάτικη αλλαγή του καιρού-Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει την Πέμπτη ?

 
 
Πρόσκαιρη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την νέα πτώση της θερμοκρασίας κατά 4-5οC με βάση τα σημερινά επίπεδα,την ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη και τις ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
 
Συγκεκριμένα την Πέμπτη θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις από το ύψος της Χαλκιδικής ,σε Πέλλα-Πιερία-Ημαθία ,στην ανατολική και κεντρική Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά Ελλάδα-Εύβοια αλλά και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. 
 
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης είναι πιθανό για λίγο να χιονίσει και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας (ασθενή χιονόπτωση). Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι-απόγευμα της Πέμπτης οι ασθενείς χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στο Πήλιο-ανατολική Θεσσαλία ,στην ανατολική Στερεά Ελλάδα(Φθιώτιδα-Φωκίδα-Βοιωτία-500-600m) καθώς και σε Αττική-Εύβοια(700-800) αλλά και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο(Κυρίως Κορινθία(700-800m) και ανατολική Αχαία-ανατολική Αρκαδία(700-800m)).
 
Στις προαναφερθείσες περιοχές τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα αποκτήσουν και μέτρια ένταση ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
 
Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα σε Ήπειρο-δυτική Στερεά Ελλάδα-δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.Πυκνή συννεφιά θα έχουμε και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη με ξεροβόρι .
 
Στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε συννεφιά κατά διαστήματα με ασθενείς τοπικές βροχές (πιθανές καταιγίδες μόνο στα Δωδεκάνησα) ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Κρήτης.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. 
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα .
 
 
Όσον αφορά την Αττική χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη με μουντό καιρό ,συννεφιά σε όλο το νομό και μικρά ανοίγματα μόνο στα νότια. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις πιο βόρειες βορειοανατολικές και βορειοδυτικές ορεινές περιοχές του νομού καθώς και στα βόρεια -βορειοανατολικά προάστια του λεκανοπεδίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα(700-800μέτρα) και στο Κιθαιρώνα (600-700μέτρα) ενώ θα χιονίσει και στην κορυφή της Πεντέλης πάνω από τα 900 μέτρα.
 
Οι άνεμοι από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. 
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-5οC στα βόρεια ορεινά τμήματα και θα φτάσει στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι τους 9-10οC.
 
 
Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη ο καιρός πολύ νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει μουντός με κάποια συννεφιά πυκνή κατά διαστήματα η οποία θα δίνει κυρίως στην Χαλκιδική και τον Χολομώντα κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις. Μέσα στην ημέρα γρήγορα ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο. 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί(βαρδάρης) στα 4-5 μποφόρ ενώ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής θα πνέει βορειοανατολικός στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-2οC στα πιο ορεινά-προάστια της Θεσσαλονίκης και το μεσημέρι θα φτάσει τους 8-9οC στο κέντρο της πόλης.