Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Επιδεινώνεται ο καιρός ήδη από τα βορειοανατολικά και στην Θράκη ενώ σταδιακά μέχρι και το βράδυ θα έχει χαλάσει ο καιρός και στην υπόλοιπη ανατολική χώρα.
Κύρια χαρκατηριστικά αυτής της κακοκαιρίας θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ,οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν τα 8-9 και τοπικά 10 μπόφόρ αλλά και οι χιονοπτώσεις που κατά βάση θα είναι ασθενείς στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται ενώ την Παρασκευή και πάλι θα έχουμε κάποιες βροχές και χιόνια στα ορεινά αυτήν την φορά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθουν από το ύψος των Σποράδων μέχρι και την ανατολική Στερεά-Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη τα φαινόμενα θα έχουν φτάσει στις Κυκλάδες και την Κρήτη .

 

Την Τετάρτη 11/12/2013 ο καιρός θα παρουσιάσει κάποια ανοίγματα ωστόσο και πάλι θα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις στην βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα νωρίς το πρωί ,στην βόρεια Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στην ημέρα και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τα πιο πολλά φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

 

Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη σε όλη την χώρα εκτός της Κρήτης όπου θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά ,ενώ την Παρασκευή και πάλι πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινα-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση ,πρόσκαιρη άνοδο την Πέμπτη και μικρή πτώση πάλι την Παρασκευή.

Ισχυρός παγετός σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα τις πρωινές ώρες.Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή όπως και στους ανέμους!!!!