Νέα ψυχρή εισβολή στο τέλος της νέας εβδομάδας -Η τάση του καιρού τον Οκτώβριο

Μετα την αλλαγή του Σαββατοκύριακου όπου θα κάνει κρύο για την εποχή,φαίνεται οτι η νέα εβδομάδα θα μπει με καλό καιρός ,σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και απουσία βροχών.
Ωστόσο προς το τέλος την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο και πάλι θα έχουμε νέα αλλαγή πάλι με το ίδιο μοτίβο χειμωνιάτικη με βροχές στην ανατολική και βορειοανατολική Ελλάδα μέχρι και τα νησιά του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία και πάλι θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της ανατολικής βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Αυτή η μεταβολή θα μας έρθει από τα βορειοανατολικά και την Ρωσία όπου έχει συσσωρευτεί αρκετό ψύχος και είναι σχετικά νωρίς για τέτοιες θερμοκρασίες. Έτσι φαίνεται πως αυτές οι ψυχρές μάζες αρκτικής προέλευσης από την Σιβηρίας θα κατηφορίσουν και πάλι στα Βαλκάνια και μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα εισέλθουν στον Ελλαδικό χώρο.

Η υπόλοιπη Ευρώπη θα έχει καλό καιρό και υψηλες για την εποχή θερμοκρασίες.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη αυτό που σας περιγράφουμε:

 

Μια τέτοια κυκλοφορία είναι άκρως χειμωνιάτικη και θεωρείται εκτός εποχής. Μάλιστα αν ήταν Δεκέμβρης ή Γενάρης θα μιλάγαμε για χιόνια αντι για βροχές. Από πολύ νωρίς φέτος υπάρχει τάση για πρώιμο χειμώνα(πρώιμα κρύα) κάτι που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει,μπορεί δηλαδή να κάνει νωρίς νωρίς κρύο αλλά μετά να είναι ήπιος ο χειμώνας ,ή να μας πάει μέχρι τις αρχές της Άνοιξης με κρύα και χιονοπτώσεις.

Οψόμεθα λοιπόν πως θα είναι ο χειμώνας φέτος.