Φήμες για τον καιρό το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα

 

Αρκετά ακούγονται για το φετινό ελληνικό καλοκαίρι όπως πάντα καθώς η μακροπρόθεσμη εκτίμηση πουλάει και αρέσει στο κόσμο του internet και της τηλεόρασης . Πρακτικά ωστόσο είναι αδύνατο να προβλέψεις τον καιρό τους καλοκαιρινούς μήνες πάνω από 1 βδομάδα ,ενώ όταν πρόκειται για μπουρίνια ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα πολλές φορές είναι αδύνατον να βρεις την τοπικότητα των φαινομένων ακόμα και 2-3 μέρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι οτι κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή εξέλιξη για το φετινό ελληνικό καλοκαίρι αλλά και το ευρωπαικό καλοκαίρι. Όσοι λένε οτι γνωρίζουν είναι σαν γνωρίζουν τους αριθμούς του τζόκερ καθώς η πρόγνωση του καιρού είναι πτυχή της μετεωρολογικής επιστήμης και όχι της "χαρτομαντίας". 

Ακόμα και η πιο προχωρημένη και τεχνολογικά εξοπλησμένη NASA ακυρώνει τελευταία στιγμή εκτόξευση πυραύλου καθώς μια καταιγίδα την τελευταία στιγμή άλλαξε τα σχέδια των επιστημόνων που υποτίθεται έχουν τα καλύτερα μέσα για να προβλέψουν το καιρό. Άρα αποδεικνύεται οτι η πρόβλεψη του καιρού εκθέτει και τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου.

 

Στην Ελλάδα φυσικά  έχουμε τους δημοσιογράφους οι οποίοι παράλληλα κατέχουν το επάγγελμα του οικονομολόγου,σεισμολόγου,μετεωρολόγου,ιατρού,δικηγόρου κ.τ.λ . Όσοι ακούτε οτι θα έχουμε το πιο καυτό καλοκαίρι των τελευταίων 400 ετών ή τον βαρύτερο χειμώνα των τελευταίων 500 ετών να ξέρεται οτι κάποιος βγάζει λεφτά πίσω από αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις διαφόρων site,blog,τα οποία μετά από μεγάλες επιτυχίες στην επισκεψιμότητα τους φτάνουν να παίζουν το άρθρο ακόμα και στα μεγαλύτερα κανάλια της τηλεόρασης. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς τι κουτόχορτο μας ταίζει η τηλεόραση όχι μόνο στο καιρό αλλά και σε άλλα θέματα.