Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 

Αλλάζουν συνεχώς τα στοιχεία όσον αφορά το χαμηλό που θα επηρεάσει την χώρα μας ,μέχρι πριν λίγες μέρες θα επηρεάζει κομμάτι της χώρας ενώ υπήρχε πιθανότητα να μην επηρεάσει και καθόλου την χώρα,ωστόσο τα τελευταία στοιχεία δείχνουν οτι η τροχιά του χαμηλού θα φέρει αρκετές βροχές και καταιγίδες πρώτα στην δυτική Ελλάδα και έπειτα και στην υπόλοιπη νότια νοτιοδυτική χώρα.
Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από αργά το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες ποα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα την Δευτέρα.

Το Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων είναι σε ισχύ από τις 00:00 της Δευτέρας 6/1/2014 μέχρι και την Τρίτη 7/1/2014 00:00

 

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το διάστημα 00:00-05:00 της Δευτέρας ,το βόρειο Ιόνο ,την Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία . Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε έντονες βροχές και καταιγίδες .

05:00-09:00 :

Οι ισχυρές βροχές και καταιίδες θα επηρεάσυν τα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου ,την δυτική βορειοδυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο προς τις μεσημβρινές ώρες.

Δευτέρα 6/1/2014:

Μέσα στην Δευτέρα βροχές θα σημειωθούν και στην ανατολική βορειοανατολική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο που θα ενταθούν πρόσκαιρα ενώ μέχρι και το μεσημερι θα βρέξει και στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της βορειοδυτικής Αττικής).

Βροχές και στην βορειοανατολική και κεντρική Στερεά που μέχρι το απόγευμα αργά θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα πιο ήπιος καιρός με συννεφιά στην Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πιο πυκνή η συννεφιά στην Θεσσαλία όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα νοτιοανατολικά ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Μέχρι το βράδυ βροχές θα σημειωθούν στην δυτική νοτιοδυτική Κρήτη και πιθανώς στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και γενικά ασθενή.

 

Τρίτη 7/1/2013:

 

Βελτιωμένος καιρός στην δυτική κεντρική και βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα.

Βροχές από το ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας-ανατολική Στερεάς-Εύβοιας αλλά και στην ανατολική νοτιοανατολική Πελοπόννησο μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Βροχές θα σημειωθούν και στα νησια του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.