«Άλλαξαν οι διαθέσεις του καιρού »για τον Οκτώβριο

Όπως αρχικά φαινόταν και σας είχαμε πει οτι η ερχόμενη εβδομάδα 5-10 Οκτώβρη θα είναι αρκετά ψυχρή ,πλέον αλλάξανε κάπως τα στοιχεία και αυτή η πτώση της θερμοκρασίας δεν θα "έρθει" τελικά σε τέτοιο βαθμό που να κάνει τόσο κρύο ,θα λέγαμε κυρίως οτι πρόσκαιρα την Δευτέρα-Τρίτη θα σημειώσει πτώση η θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα αλλά από την Τετάρτη θα ανέβει η θερμοκρασία και πάλι σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη-Παρασκευή όπου θα αρχίσει πάλι να σημειώνει πτώση κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα επίπεδα των 26-27οC ενώ νοτιότερα της Αττικής ,δηλαδή στις Κυκλάδες,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι θερμοκρασίες να είναι και πάνω από 28οC.

Πιο αναλυτικά στους χάρτες:

 

Η νέα εβδομάδα φαίνεται να ξεκινάει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου με συννεφιά και κάποιες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα καθώς θα έχουμε μια μεταβολή "express" η οποία πλέον την Τρίτη θα έχει τελειώσει και ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά η Τρίτη θα είναι η πιο ψυχρή μέρα της εβδομάδας. Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά μέχρι και την Παρασκευή όπου θα ξαναπέσει από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Βροχές δεν αναμένονται από την Τρίτη και μετά.

 

 

Το διάστημα 6-8 Οκτώβρη που βλέπετε στους χάρτες θα είναι το διάστημα κυρίως Τετάρτη-Πέμπτη με την άνοδο της θερμοκρασίας ενώ από την Παρασκευή και μετά αλλά και το Σαββατοκύριακο (9-11 Οκτώβρη)η Ελλάδα θα χωριστεί στα 2 δηλαδή μια σχετικά ζεστή για την εποχή νότια νησιωτική και ηπειρωτική χώρα και μια πιο ψυχρή βόρεια Ελλάδα.