Από το καλοκαίρι στον χειμώνα-Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού

Όπως είχαμε προαναφέρει εδώ και καιρό,η επερχόμενη μεταβολή θα είναι αρκετά "χειμωνιάτικη" για την εποχή καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση της τάξεως των 10οC κάτι που σημαίνει οτι θα είναι πιο κάτω από τα δεδομένα της εποχής.
 

Αρκετό νερό θα πέσει σε αρκετές περιοχές,ενώ ορισμένα μέρη δεν θα επηρεαστούν αρκετά από αυτήν την αλλαγή.Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7-8 μποφόρ το Σαββατοκύριακο,ενώ οι πρώτες κορυφές βουνών θα ασπρίσουν για πρώτη φορά φέτος.

Αιτία για αυτήν την μεταβολή είναι ο πολικός αεροχείμαρος ο οποίος με την νοτιότερη επέκταση του θα δημιορυγήσει αυλώνα ο οποίος θα κατέβει μέχρι τα Βαλκάνια αλλά και την χώρα μας κάτι γενικά σπάνιο για την εποχή καθώς θα μεταφέρει μαζί του και αρκετά ψυχές μάζες αρκτικής προέλευσης. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την δημιουργία χαμηλού πάνω από το Ιόνιο και την Αδριατική που γρήγορα θα εισχωρήσει στην κεντρική Ελλάδα και στα ηπειρωτικά και έπειτα στο Αιγαίο.

Δείτε στους παρακάτω χάρτες αυτό που εξηγούμε παραπάνω:

Στους 2 τελευταίους με το χαμηλό όπου Χ:χαμηλό ,Υ:Υψηλές πιέσεις -καλός καιρός

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το λινκ με το Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε για το ποιες περιοχές θα έχουν έντονα καιρικά φαινόμενα:

 

http://weather-in-greece.gr/kakokairia-ellada-septembrios-2014